Förordningar i nätbutiken

§ 1
Preliminära bestämmelser

  1. Online-butik glosscosmetics.se, tillgänglig på Internetadressen https://www.glosscosmetics.se, drivs av Gloss Cosmetics LTD 590 Kingston Road London United Kingdom SW20 8DN 47910 Företagsnummer: 12218573

    2. Dessa föreskrifter riktar sig till både konsumenter och företagare genom att använda butiken och definiera reglerna för användning av onlinebutik och regler och förfaranden för att sluta försäljningsavtal med kunden på avstånd via butiken.

§ 2
definitioner

1. Konsument - En fysisk person som ingått ett avtal med säljaren som en del av affären, vars ämne inte är direkt relaterat till sin verksamhet eller yrkesverksamhet.

2. Säljare - En fysisk person som driver ett företag under namnet

Gloss Cosmetics LTD 590 Kingston Road London United Kingdom SW20 8DN
47910 Företagsnummer: 12218573

2. Kund - någon enhet som gör inköp via affären.
3. entreprenör - en fysisk person, juridisk person och en organisatorisk enhet utan en juridisk person, som skiljer lagen erkänner rättskapacitet, som på sin egen räkning den ekonomiska aktiviteten som använder Store.
4. Butik - webbutik som drivs av Säljaren på Internetadressen www.glosscoemstics.se
5. avtal på distans - ett avtal med kunden under en organiserad ingå distansavtal (i butiken), utan att samtidigt är fysiskt närvarande parterna med den exklusiva användningen av en eller flera tekniker för distanskommunikation fram till avtalet ingås.
6. Förordningar - dessa förordningar i affären.
7. Beställning - Kundens försäkran om leverans skickas via Orderformuläret och syftar direkt till ingående av Produktförsäljningsavtal eller Produkter med Säljaren.
8. Konto - kundkonto i affären, den innehåller de uppgifter som kunden lämnat och information om beställningar som han ställt i butiken.
9. Registreringsformulär - ett formulär tillgängligt i Store, vilket möjliggör skapandet av ett konto.
10. Beställningsformulär - En interaktiv form tillgänglig i Store som tillåter att beställa, särskilt genom att lägga till produkter i kundvagnen och definiera villkoren i försäljningsavtalet, inklusive leverans och betalningssätt.
11. Kundvagn - ett element i butikens programvara där de produkter som valts för inköp är synliga, och det är också möjligt att ställa in och ändra orderdata, i synnerhet kvantiteten av produkter.
12. Produkt - en rörlig vara som finns tillgänglig i Store / en tjänst som är föremål för försäljningsavtalet mellan kunden och säljaren.
13. Försäljningsavtal - ett produktförsäljningskontrakt som ingåtts eller ingåtts mellan kunden och säljaren via nätbutiken. Försäljningsavtalet innebär också att - vid produktfunktionerna - ett kontrakt för tillhandahållande av tjänster och ett kontrakt för specifikt arbete.
14. Användare - En person som besöker webbplatsen för en onlinebutik och överför sina personuppgifter för behandling.
15. Ägare - se Säljaren.
16. Administratör - se säljaren. En person som hanterar lagring och behandling av personuppgifter hos kunder som använder onlinebutikstjänster.

§ 3
Kontakt med affären

1. Säljarens adress:

Gloss Cosmetics LTD 590 Kingston Road London United Kingdom SW20 8DN
47910 Företagsnummer: 12218573

2. Säljarens e-postadress:
glosscosmeticsno@gmail.com

3. Säljarens telefonnummer: +47 40175881
4. Kunden kan kommunicera med säljaren med adresser och telefonnummer som anges i denna paragraf.
5. Kunden kan meddela Säljaren via telefon i timmar 8:00 - 16:00

§ 4
Tekniska krav

För att kunna använda butiken, inklusive visning av butikens sortiment och beställning av produkter, behöver du:
a. terminalanordning med tillgång till Internet och en webbläsartyp
b. ett aktivt e-postkonto (e-post),
c. aktiverade cookies filer ,,


§ 5
Allmän information

1. Säljaren i den utsträckning som lagen tillåter ska inte hållas ansvarig för störningar i avbrott i butiken på grund av force majeure, otillåtna handlingar tredje part eller inkompatibilitet Online Store Customer teknisk infrastruktur.
2. Bläddra i butikens sortiment behöver inte skapa ett konto. Lägga order av klienten på produkter som är inom räckhåll för butiken är möjligt antingen efter grundandet av konton i enlighet med § 6 i arbets eller genom att ange personuppgifter krävs för att genomföra och ta itu med Order utan att skapa ett konto.

3. Priserna i butiken anges i Svenska kronan och är bruttopriser (inklusive moms).

4. I slutet (slutlig) det belopp som skall betalas av kunden består av priset för produkten och kostnaden för leverans (inklusive ersättning för transport, leverans och posttjänster), där kunden informeras om Online Store vid beställning, inklusive Det ögonblick du uttrycker din vilja för att vara bunden av försäljningsavtalet.

§ 6
Skapa ett konto i affären

1. För att skapa ett konto i affären måste du fylla i registreringsformuläret. Det är nödvändigt att tillhandahålla följande uppgifter: förnamn, efternamn, e-postadress, lösenord.
2. Skapa ett konto i affären är gratis.
3. Logga in på Kontot görs genom att ange användarnamn och lösenord i registreringsformuläret.
4. Kunden har möjlighet när som helst, utan att ange något skäl och utan att ådra sig några avgifter som ska betalas för att ta bort kontot genom att skicka en lämplig begäran till säljaren, i synnerhet via e-post eller skriftligen till de adresser som anges i § 3.

§ 7
Regler för beställning

För att beställa:
1. Logga in i affären (tillval);
2. välj den produkt som är föremål för ordern och klicka sedan på "lägg till i korg" (eller motsvarande);
3. logga in eller använd alternativet att beställa utan registrering
4. Om du har valt möjligheten att beställningen utan registrering - fyll i beställningsformuläret genom att ange kundens order data och adress till vilken leveransen ska ske produkt väljer du vilken typ av leverans (leveranssätt Product) anger faktureringsinformation, om annan än data mottagaren av Order,
5. Klicka på "Beställ och betal" -knappen / klicka på "Beställ och betal" -knappen och bekräfta beställningen genom att klicka på länken skickad i e-postmeddelandet,
6. Välj en av de tillgängliga betalningsmetoderna och beroende på betalningsmetoden betalar du beställningen inom en viss tid, med förbehåll för § 8 punkt 3.

§ 8
Erbjudna leveransmetoder och betalningar

1. Kunden får använda följande metoder för leverans eller insamling av den beställda produkten:
a. Postpaket, postsamling,
b. Courier-frakt, kurirleverans,
c. Personlig upphämtning är inte tillgänglig
2. Kunden kan använda följande betalningsmetoder:
a. Betalning vid leverans
b. Betalning vid leverans
c. Betalning genom överföring till säljarens konto
d. Elektroniska betalningar
e. Betalning med kreditkort.
3. Detaljerad information om leveransmetoder och acceptabla betalningsmetoder finns på butikens hemsida.

§ 9
Genomförande av ett försäljningskontrakt

1. Slutsats av försäljningsavtalet mellan kunden och säljaren sker efter att kunden beställer hjälp Beställningsformulär Online Store i enlighet med § 7 i förordningarna.
2. Efter beställning bekräftar säljaren omedelbart sitt kvitto och accepterar samtidigt Orderen för utförande. Kvitto på Order och dess antagande för implementering genom att skicka med säljaren Customer relevant e-post till den angivna när placera order e-postklient, som inkluderar åtminstone ett uttalande Sellers mottagandet av ordern och dess tillträde till förverkligande och bekräftelse av köpeavtalet. Vid mottagandet av ovanstående e-post av kunden träffas ett försäljningsavtal mellan kunden och säljaren.
3. Om kunden väljer:
a. betalning via banköverföring, elektronisk betalning eller betalning med kreditkort, är kunden skyldig att betala inom .... kalenderdagar från försäljningsavtalets datum - annars kommer ordern att avbrytas.
b. Betalning vid leverans vid leverans är Kunden skyldig att betala vid leverans.
c. Kontantbetalning vid personlig leverans av en försändelse, är Kunden skyldig att betala vid leverans av leveransen inom .... dagar från mottagandet av information om beredskapen för det paket som ska hämtas.
4. Om kunden har valt leveransmetod än personliga samling, kommer produkten att skickas av Säljaren inom den period som anges i beskrivningen (med förbehåll för punkt 5 i detta avsnitt), som valts av kunden vid beställning.
5. A Om du beställer produkter med olika leveranstider är leveransdatum den längsta angivna tiden.
B Om du beställer produkter med olika leveranstider har kunden möjlighet att begära leverans av produkter i delar eller att leverera alla produkter efter att du har slutfört hela beställningen.
6. Början av leveransen av produkten till kunden räknas enligt följande:
a. Om kunden väljer betalningsmetod via banköverföring, elektroniskt betalnings- eller betalningskort - från det datum då krediterar säljarens bankkonto.
b. Om kunden väljer betalningsmetod vid leverans - från den dag då försäljningsavtalet ingicks,
6. Om kunden väljer en personlig samling av produkten är produkten klar för insamling av kunden inom den tid som anges i produktbeskrivningen. Om Produkten redo att ta emot kunden dessutom vara informerade säljaren genom att skicka relevant e-post som anges i mottagandet av order under e-postklient.

7. Vid beställningar av produkter med olika datum för beredskap för insamling är datumet för beredskap för mottagande det längsta angivna datumet.
8. Början på den Produkt som är klar för insamling av Kunden räknas enligt följande:
a. Om kunden väljer betalningsmetod via banköverföring, elektroniskt betalnings- eller betalningskort - från det datum då krediterar säljarens bankkonto.
b. Om kunden väljer pengar i personlig samling - från dagen för slutandet av försäljningsavtalet.
9. Produktleverans sker endast i Polen.
10. Leverans av Produkten till Kunden är skyldig, såvida inte försäljningsavtalet föreskriver något annat. Produktleveranskostnader (inklusive ersättning för transport, leverans och posttjänster) anges på Kundens Online Store under "Shipping" och medan placera order, bland annat i samband med uttrycket av Kunden kommer att vara bunden av avtalet of Sale.
11. Kundens personliga samling av produkten är gratis.

§ 10
Rätten att återkalla kontraktet

1. Konsumenten kan dra sig ur försäljningsavtalet inom 14 dagar utan att ge någon anledning.
2. Körningen av den tidsfrist som anges i punkt 1 börjar med leveransen av produkten till konsumenten eller en annan person än den transportör som han har utsett.
3. När det gäller ett avtal som omfattar många produkter som levereras separat, i partier eller i delar, det datum som anges i punkt 1 körs från leveransen av den sista föremålet, del eller del.
4. När det gäller avtalet, som består i regelbunden leverans av Produkter under en viss period (prenumeration), det datum som anges i punkt 1 körs från att ta in den första föremålet.
5. Konsumenten kan dra sig ur avtalet genom att överlämna säljaren till säljaren om återkallelse från avtalet. För att möta tidsfristen för återkallelse från avtalet är det tillräckligt för konsumenten att skicka ett uttalande före utgången av denna period.

6. Uttalande kan skickas via traditionell post eller elektroniskt genom att skicka ett meddelande till den e-postadress för säljaren eller genom att göra ett uttalande på webbplatsen för Sellers - Sellers kontaktuppgifter anges i § 3. Uttalandet kan också göras på blanketten, som är Bilaga 1 till dessa föreskrifter och en bilaga till lagen av den 30 maj 2014 om konsumenträttigheter är emellertid inte obligatorisk.
7. Vid sändning av ett uttalande från konsumenten elektroniskt ska säljaren genast skicka konsumenten bekräftelsen av mottagandet av uttalandet om återkallelse från avtalet som konsumenten lämnat.
8. Effekter av att dra tillbaka från avtalet:
a. Om avtalet avslutas på distans, skall avtalet anses vara ogiltigt.
b. Vid utträde ur avtalet Säljaren återgår konsumenten omedelbart, senast 30 dagar från dagen för mottagandet av deklarationen Consumer att dra sig ur avtalet, alla gjorda av honom betalningar, inklusive kostnaden för leverans av varor, med undantag för de extra kostnader till följd av ditt val Consumer Leveransmetoden annan än den billigaste vanliga leveransmetoden som säljs av Säljaren.
c. Säljaren ska ersättning betalningar med samma betalningsmetoder som användes av konsumenten i den inledande transaktionen, om inte konsumenten uttryckligen kommit överens om annan lösning som inte kommer att innebära honom med några kostnader.
d. Säljaren kan hålla tillbaka ersättningen för betalningen till dess att produkten har tagits tillbaka eller tills den har fått bevis för att den har återkommit, beroende på vilken händelse som inträffar först.
e. Konsumenten ska genast returnera Produkten till Säljarens adress enligt dessa föreskrifter, senast 14 dagar från den dag då han underrättade Säljaren om återkallelse från Avtalet. Fristen kommer att respekteras om konsumenten returnerar produkten före utgången av 14-dagarsperioden.
f. Konsumenten bär direkta kostnader för att returnera produkten, inklusive kostnaderna för att returnera produkten, om produkten på grund av sin natur inte kunde skickas tillbaka med vanlig post.
g. Konsumenten är endast ansvarig för minskningen av produktens värde som härrör från att använda den på ett annat sätt än vad som var nödvändigt för att fastställa produktens art, egenskaper och funktion.
9. Om, på grund av produktens art inte kan återlämnas i den löpande post, information om detta, liksom kostnaderna för att returnera produkten, återfinns i beskrivningen av produkten i butik.
10. Rätten att återkalla avtalet som ingåtts på distans har inte rätt till konsumenten i förhållande till avtalet:
a. där ämnet för tjänsten är ett icke-prefabricerat föremål, tillverkat enligt konsumentens specifikation eller som tjänar till att uppfylla sina individuella behov,
b. vars syfte är att ge fördel levereras i en förseglad förpackning, som efter att ha öppnat förpackningen inte kan återvända på grund av hälsoskydd eller hygieniska skäl, om förpackningen har öppnats efter leverans,
c. i vilket tjänsteobjektet är ett föremål som är föremål för snabb försämring eller kort hållbarhet,
d. för tillhandahållande av tjänster, om säljaren har gjort en full service med uttryckligt medgivande från konsumenten, som har informerats av inledningen av det enligt bestämmelsen av Säljaren förlorar rätten att dra sig ur avtalet,
e. där priset eller ersättningen beror på fluktuationer på den finansiella marknaden, över vilken säljaren inte har någon kontroll och som kan inträffa före tidsfristen för återkallelse av avtalet,
f. där förmånen är saker som efter leverans, på grund av sin natur, är oskiljaktigt kopplade till andra saker,

§ 11
Klagomål och garanti

1. De nya produkterna omfattas av försäljningsavtalet.
2. Säljaren är skyldig att tillhandahålla kunden en produkt fri från defekter.
3. I händelse av en brist som köpts av säljaren av varan har kunden rätt att göra ett klagomål baserat på bestämmelserna om garantin i civillagen.
4. Klagomål ska rapporteras skriftligen eller elektroniskt till adresserna till säljaren som anges i dessa föreskrifter.
5. Det rekommenderas att klagomålet ingår kortfattad beskrivning av felet, omständigheterna (inklusive datumet) av händelsen, uppgifter om kunden som lämnat in klagomålet och kundens begäran i samband med bristen på godet.
6. Säljaren kommer att svara på fordran omedelbart senast inom 14 dagar, och om han inte gör det inom denna period anses det att kundens begäran anses berättigad.

7. Varor som skickas tillbaka som en del av klagomålet bör skickas till den adress som anges i § 3 i dessa föreskrifter.


§ 12
Out-of-court sätt att hantera klagomål och åtgärd

1. Detaljerad information om tillgängliga konsumenten utomrättsliga metoder för klagomål och upprättelse samt regler för tillgång till dessa förfaranden finns på plats och på webbplatserna för distrikt (urbana) konsumentombudsmän, sociala organisationer som lagstadgade uppgifter är konsumentskydd, Provincial kontrollorgan för handelsinspektionen och följande Internetadresser adresser~~POS=HEADCOMP för byrån för konkurrens och konsumentskydd:

https://ico.org.uk/

2. Konsumenten har följande exempel på möjligheter att använda utomrättsliga sätt att hantera klagomål och klagomål:
a. Konsumenten har rätt att begära en permanent vänlig konsumenträtt som avses i art. 37 i lagen av den 15 december 2000. handelsinspektionen (Journal of Laws 2014. Pos. 148, ändrat. D.), med en begäran om tvistlösning till följd av det avtal som ingåtts med säljaren.
b. Konsumenten har rätt att ansöka om provinsinspektionen för handelsinspektion enligt art. 36 i lagen av den 15 december 2000. handelsinspektionen (Journal of Laws 2014. Pos. 148, ändrat. D.), med en begäran om att inleda medlingsförfarande på förlikning i tvisten mellan konsument och en säljare.
c. Konsumenten kan få gratis hjälp i lösning av tvisten mellan honom och säljaren, med hjälp av gratis hjälp av distrikt (kommunala) konsumentombudsmannen eller social organisation som lagstadgade uppgifter är konsumentskyddet (inklusive Consumer Federation, Association of polska konsumenter) .

§ 13
Personuppgifter i onlinebutiken

1. Säljaren av personuppgifter från kunder som samlats in via onlinebutiken är säljaren.
2. Kundernas personuppgifter som samlats in av administratören via nätbutiken samlas in för att genomföra försäljningsavtalet och om kunden godkänner - även för marknadsföringsändamål.
3. Mottagarna av personuppgifter i onlinebutikens kunder kan vara:
a. När det gäller en kund som använder nätbutiken med leveranssättet via post eller kurir, tillhandahåller administratören kundens personuppgifter samlad till en utvald transportör eller mellanhand som utför leveransen på förfrågan från administratören.
b. När det gäller en kund som använder nätbutiken med metoden för elektroniska betalningar eller med ett betalkort, tillhandahåller administratören de samlade personuppgifterna från kunden till den valda enheten som betjänar ovanstående betalningar i onlinebutiken.
4. Kunden har rätt att få tillgång till sina uppgifter och korrigera dem.
5. Uppgifter om personuppgifter är frivilliga, men underlåtenhet att tillhandahålla de personuppgifter som anges i de föreskrifter som är nödvändiga för att ingå en försäljningsavtal resulterar i oförmåga att ingå detta kontrakt.
6. Mer information om behandling av personuppgifter finns på fliken "Sekretesspolicy"
§ 14
Slutbestämmelser

1. Kontrakt som ingåtts via nätbutiken ingås på polska.
2. Säljaren förbehåller sig rätten att ändra förordningarna av viktiga skäl, det vill säga: lagändringar, förändringar i betalningsmetoder och leverans - i vilken utsträckning dessa ändringar påverkar genomförandet av bestämmelserna i dessa föreskrifter.
3. I frågor som inte omfattas av dessa förordningar ska allmänt tillämpliga bestämmelser i polsk lag tillämpas, särskilt: civillagen lagen om tillhandahållande av elektroniska tjänster Lagen om konsumentskydd, lagen om skydd av personuppgifter.
4. Kunden har rätt att använda utomrättsliga sätt att hantera klagomål och klagomål. För detta ändamål kan det göra ett klagomål via EU: s ODR-plattform på: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.